Mobirise
Mobirise

CUM SĂ PIERZI TRENUL ÎNTR-UN COLȚ UITAT DE LUME

O comedie despre viață, despre natura omului care te încântă și îți încarcă sufletul de fericire! Faptul că oamenii se iubesc este speranța pentru o viață mai bună!

Două povești de iubire care, gravitând în aria comicului de limbaj și de situație, par a nu avea nicio similitudine, dar, dacă privim cu atenţie personajele, realizăm că sunt asemenea nouă tuturor, nici mai bune, nici mai rele, doar dragostea fiind elementul comun care le luminează existența. Două povești care îndeamnă la autoreflecție cu zâmbetul pe buze.

O piesă scrisă de Ion Bogdan Martin

DISTRIBUȚIE: 
Adriana Guluțanu,
Mihai Hurduc,
Silvia Gagu, Eduard Boț, Simona Floroaia

Concepția artistică: Bogdan Gagu


Durata: 65 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

AMANTA DE LA PRÂNZ

Povestea incepe cand Oliver, consilier de mariaj si scriitor afla ca sotia lui are o aventura, chiar de la sotia amantului, Carrie. Olivier si Carrie pun la cale un scenariu pentru a-si recastiga sotia/sotul inapoi.
Spectacolul este o comedie romantica plina de momente savuroase care aduce in prim plan "lucrurile importante" dintr-un cuplu, o analiza fina a relatiei dintre sot si sotie intr-un punct culminant al casatoriei.

Ramane sa descoperiti daca planul celor doi reuseste sau cad victime propriei farse.

DISTRIBUȚIE:
Silvia Gagu,
Cristian Mardare/
Ciprian Almășan,
Corina Ivanov,
Eduard Boț,
Răzvan Răduță


Compoziție muzicală: Daniel Simion

Concepția artistică: Bogdan Gagu

Durata:
 80 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

TRĂIEȘTE-ȚI FANTEZIILE

”Trăieşte-ţi fanteziile”, adaptare dupa piesa lui John Tobias, este o satiră la adresa cărţilor motivaţionale. 
Un cuplu, a cărui atracţie reciprocă s-a diminuat de-a lungul timpului, găseşte soluţia pentru resuscitare. Salvarea - Cartea doctorului Leopold Baumgartner: „Trăieşte-ţi fanteziile – o carte utilă pentru sănătate şi fericire“. De aici se declanşează o comedie de situaţie plină de savoare şi dinamism, cu răsturnări surprinzătoare şi scene de un comic dezlănţuit, în cel mai clasic stil bulevardier, în care sunt implicaţi, pe lângă cuplul Cucu şi vecinul voyeur şi hoţul bolnav de ulcer, intrat în apartament.

DISTRIBUȚIE: 
Adriana Guluțanu,
Mihai Hurduc,
George Ioan Hodor, Alexandru Iordache, 
Silvia Gagu

Concepția artistică: Bogdan Gagu

Durata:
65 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

... ȘI TOTUL A ÎNCEPUT DE LA
ADAM ȘI EVA
Șoimul - Cea mai dulce poveste de dragoste

O poveste de iubire plina de emotie si invataturi intre un soldat si o tiganca din Spania, anii 1800, cand tara se afla in razboi. O suita de povestiri despre iubire si despre dragoste ne vor transpune intr-o lume fantastica unde alegoria e ingredientul de baza,
Muzica si dansul se imbina ca intr-o poveste de Craciun lasand ca speranta si iubirea sa fie singurele care conteaza intr-o epoca de mult apusa si nu numai!

DISTRIBUȚIE:
Silvia Gagu,
Cristian Mardare,
Mihai Hurduc


Compoziție muzicală: Daniel Simion
Coregrafie: Krista Sandu

Concepția artistică: Bogdan Gagu

Durata: 75 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

TE IUBESC DE MOR... DUPĂ BANII TĂI
O comedie actuală după Pierre de Marivaux

Ȋn adaptarea noastră dupa textul lui Marivaux, „TESTAMENTUL”, revenim asupra unei vechi dileme: cum impacam dragostea și banii? Ȋn încercarea dezlegării acestei dileme, fără nici o pretenţie de exhaustivitate, sunt aruncate in joc, intr-o confruntare grotesc- clovneáscă, trei cupluri - Contesa și Marchizul, Ortansa și Cavalerul, Lizeta si Lepin, in cautarea rezolvării unei clauze testamentare, sub privirea buimăcită a unui valet surdo-mut- licenţă artistică a concepţiei noastre- în care se fac clar auzite augmentarea cererilor feminine pe fondul cruzimii relaţiilor sociale într-o lume în care marele zeu este banul."

Regia si Conceptul artistic: Dan Victor

Distributia:
Sandra Şimon, Sadalsund Dobric, Adriana Guluțanu, Eduard Boț, Silvia Gagu, Mihai Hurduc,
Bogdan Gagu

Durată: 90 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

Eu cu cine mă mărit?

Femeile sunt mereu in cautarea fericirii si chiar si atunci cand o gasesc nu sunt sigure daca au gasit-o! Alambicat, nu?! Asa credem si noi, drept pentru care am facut un experiment sa descoperim ce se poate intampla cu adevarat dupa o petrecere a burlacitelor?
Daca adaugam ca totul se intampla in ziua nuntii, fix cu cateva ore inainte de minunatul eveniment atunci avem de-a face cu o comedie spumoasa, exact ca in marile aventuri.

Autor: Silvia Gagu

Regia: Bogdan Gagu

Distributie: Silvia Gagu, Ela Prodan, Ciprian Almasan, Alex Floroiu

Durată: 70 minute
Bilet: 40 lei

Păzea că vine Apocalipsa

"Păzea că vine Apocalipsa" este o comedie despre oameni, așa cum se arată ei când se apropie Sfârșitul Lumii: cu temeri și regrete, dorințe și speranțe.

“Pǎzea cǎ vine Apocalipsa” este o comedie savuroasǎ despre veşnicele cusururi şi slǎbiciuni omeneşti.
Autorii au ales ca subiect al ironiei o galerie pestriţǎ de personaje: un cuplu de parveniţi şi amantul aferent, un bulibaşǎ, piranda lui şi dealerul local de aceeaşi etnie, un mire, o mireasǎ şi o soacrǎ mare, un preot, o fatǎ smintitǎ şi un terorist care se cǎieşte pentru faptele sale. Toti se confruntǎ cu tensiunea unui moment unic în istoria omenirii: sfârşitul lumii. Ca atare trebuie să descopere în scurtul timp rămas ce vor din toatǎ inima și cu adevǎrat să facă, sau să găsească răspunsuri pentru întrebările care îi macină.
Opt actori cunoscuți și îndrăgiți de voi vor da viață acestor eroi simpatici și ciudați, vă vor face să râdeți cu lacrimi și poate vă vor inspira să trăiți din plin, măcar pentru 90 de minute ca și cum acestea ar fi ultimele.

Distributia: Constantin Zamfirescu,
Catalin Marin, Lavinia Stoica, Isabela Iacupovici, Ada Palade, Jean Lemne si Emil Mitrache

Regia Artistica si texte: Melia Marin Cherchez

Durata:
90 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

DRAGOSTE ÎN 5 ACTE

Este o comedie spumoasă, montată de un regizor cu multă experienţă teatrală, atât în România, cât și peste ocean.
O comedie care descrețeste frunțile și celor mai morocănoși spectatori. Este o piesă a vietți în care toți ne regăsim, mai mult sau mai puțin, ce pune accentul pe actor și pe trăirile interioare ale acestuia.
Piesa isi propune sa prezinte pentru dumneavoastra 3 ipostaze ale vietii.
Ne vom deschide sufletele în fața dumneavoastră pentru a descrie momente importante ale vieții de adolescent, ale tinerilor înainte de însuratoare, ale amanților, ale saturării căsniciei, cât si a ”fragedei” bătrâneti.

REGIA: Moshe Yassur

Distribuția: Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Jean Lemne, Luiza Cobori, Daniel Nitoi

Durata:
90 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

Să știi, fă, că te-am iubit!
Viața Mariei Tănase (show musical)

"Să știi, fă, că te-am iubit", este un musical ce propune povestea vieții Mariei Tănase, croită din melodiile auzite în Mahalaua Cărămidarilor. O poveste văzută prin alți ochi.
“M-am născut în București, în vechea Mahala a Cărămidarilor, acolo unde cresc legume, pomi fructiferi și flori, în grădina cu miros de caise a lui taica, cu o multime de pomi în floare, femei guralive, neveste de oameni simpli, muncitori, copii gălăgioși și năzdrăvani care umpleau maidanele și grădinile. Acolo în Mahalaua Cărămidarilor am trăit, am râs, am plâns și tot acolo am cântat“(Pasărea Măiastră, așa-i spunea Nicolae Iorga,Mariei.)

Distributie: Elena Albu

Muzica live: Light Quartet
Elena Albu - voce
Irina Răducanu - vioară
Rebeca Tănasie - violă
Camelia Iancu - violoncel

Regie: Mihaela Albu
Sunet și Lumini: Răzvan Stăicuț

Durata:
80 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

Stand up comedy Fără Vulgaritate

Marius Gheorghiu "Are multe de arătat pe scenă! La el se râde garantat!", a spus Andi Moisescu despre el.
Marius ajunge cu primul show de stand up comedy la Teatru InDArt, momente de comedie excelentă, așa că te așteptăm!
Arogant, sincer, șarmant, cu o carieră extraordinară în 17 ani de comedie (inclusiv trupa Spitalu'9) și aproximativ 3000 de showuri live, Marius prezintă un show de stand up comedy interactiv, energic și viu. Atitudinea lui latină combină cu multă măiestrie improvizația, suculența replicilor cât și atitudinea non vulgară!

Durata: 70 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

Mersul Trenurilor

Un spectacol încărcat de momente comice şi dramatice desfăşurate pe un fundament de teatru al absurdului. Publicul este purtat pe rând, prin situaţii simple de viaţă, prin lumea internă a actorilor, a teatrului şi prin circumstanţele cu care se ciocnesc oamenii în faţa deciziilor cruciale. Problemele societăţii surprinse în aceste spectacol sunt cele ale manipulării, ale cursului vieţii predestinate, cum se pot situa oamenii pentru a putea deciziona aspectele importante ale umanităţii şi cât de mult contează urmarea unor principii bine puse la punct în faţa tumultului pe care îl confruntăm zi de zi. Iubirea îşi găseşte un loc important în desfăşurarea acţiunii, în evoluţia personajelor şi a conflictului din spectacol.
„Când, în mijlocul vieţii, te opreşti să vezi rostul anumitor momente, mori. Eşti executat fără drept de apel. Ridică-te, nu te uita înapoi şi caută să stabileşti tu rostul lucrurilor, altfel vei fi împuşcat la fiecare trecere de pietoni, în mintea ta.” – aceasta este una din replicile finale ale lui Damian, personajul cheie al acestui text. Poate fi ideea de esenţă a întregului spectacol.

Distribuţie: Teodora Daiana Păcurar, Robert Poiană, Alex Floroiu

Regia şi textul Andrei Adam.

Durata: 80 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

Iubirea ta mă calcă pe nervi (16+)

După o despărţire întotdeauna ne plângem de milă, încercând să înţelegem ce nu a funcţionat, de ce a eşuat relaţia. Câteodată iubirea se află acolo unde nu crezi că e, chiar mult prea aproape de tine, deghizată, jucăuşă, sinceră. Un text despre acceptarea şi înţelegerea iubirii, aşa cum creşte ea între doi prieteni buni, prea buni. Spectacolul ne prezintă cu umor dar şi satiric evoluţia unor prieteni în dragoste!
Spectacol nerecomandat copiilor sub 16 ani! Contine limbaj si actiuni ce pot afecta emotional!

Distribuţia: Andreea Jurj şi Laur Drăgan

Regia şi Adaptarea: Silvia Gagu

Asistent regie: Bogdan Gagu

Muzica: Daniel Simion

Durată: 70 minute

Mobirise

Scapă cine poate

A te căsatori sau a nu te căsători?
Grea întrebare,nu-i așa?
Unii spun că a te căsători e minunat. Alții cred că a te căsători e ca și cum ai merge la război, pentru că, în ambele cazuri ai nevoie de o bună strategie. Și dacă la mijloc apare și o moștenire, atunci chiar ai nevoie de o strategie perfectă, care să te ajute să te alegi cu moștenirea, dar să-ți păstrezi și libertatea de celibatar.

Dacă sunteți interesați să aflați cum să nu te căsătorești sau cel puțin să nu o faci fiindcă o anumită situație îți impune asta, Teatrul Lumida vă așteaptă să vă întâlniți cu trei personaje savuroase prinse într-o luptă din care "Scapa cine poate!"

AUTOR: Mihaela Săndulescu

Distributie: Alexandra Pașcu, Mihaela Săndulescu, Maria-Mădălina Costin 

Mobirise

Eu am văzut-o primul

Veți degusta o savuroasă comedie în care se dovedește încă o dată că dragostea poate fi oarbă dar nu insensibilă la miros.
Andy și Răzvan se chinuiesc din răsputeri țină pe linia de plutire un ziar pamflet politic online numit Decăderea. Totul merge ca pe roate dințate, când în viața lor debarcă Sofia, o fermecătoare moldoveancă, înzestrată cu un ascuțit spirit naționalist. Pentru Răzvan e dragoste la prima la prima amușinare, întru-cât parfumul ființei ei îi sucește mințile.

Situațiile comice se înlănțuie frenetic, Răzvan își pierde capul și orice chef de muncă, Sofia își pierde slujba datorită insistențelor erotice ale lui Răzvan iar Andy e pe cale să-și piardă mințile, încercând să țină, cât de cât, lucrurile sub control. Când Sofia rupe logodna cu locotenentul de marină Decebal Flotariu, pentru că se îndrăgostește nebunește de Andy, se înfiripă un zglobiu ménage a trois, care îi aruncă pe toți într-un carusel frenetic de gaguri și situații trăsnite. De aici lucrurile o iau cu adevărat razna și devin insuportabil de hilare.

Spectacol cu un puternic impact comic, nerecomandat persoanelor fragile. Râzi de crăpi!

Traducere și adaptare liberă de Bogdan Drăgulescu după Neil Simon
cu :
JOJO - CĂTALINA GRAMA
OVIDIU CUNCEA
MARIUS DROGEANU
scenografia și costumele
DANIELA DRĂGULESCU
aranjament muzical
EUGEN DAN DRĂGOI
regia
BOGDAN DRĂGULESCU

Durată: 70 minute

Mobirise

Curriculum Vitae - Natalie Ester

One Woman Show cu si de NATALIE ESTER

Curriculum Vitae este un one woman show în care o actriță renunță la orice convenție teatrală și sparge, în fața spectatorilor, toate măștile pe care le are asupra ei, demonstrând că, nicăieri în lume, nu există o singură versiune a realității.
Când nu mai are nimic de adăugat, femeia părăsește sala, ținându-l de mână, imaginar, pe Mircea Cărtărescu și șoptind încrezătoare ”oricum, seara asta se mai repetă”.  

Durată: 60 minute
Bilet: 40 lei

Mobirise

Eftin, DA’ bun! – teatru muzical

Spectacolul One-man-show „Eftin, da’ bun” realizat după „O scrisoare pierdută” de I.L.Caragiale, în care Daniel interpretează toate cele 9 personaje. De la note grave la vesele, cu puține elemente de costum, spectacolul aminteste de automatismele verbale şi caracteristicile personajelor caragialești, iar intermezzo-urile muzicale pe versuri de Caragiale, leagă apariţiile personajelor, completând firul logic al acțiunii. În galeria de "figuri de ceară", reimaginată de artist, sub ochii spectatorilor se nasc schiţe de portret "pour les conaisseurs", dar nu într-o interpretare liniară, ad litteram, a textului original. Este un fel de "best of" al piesei lui Caragiale, din care Daniel a extras momentele definitorii pentru fiecare personaj, creionând în stilul său propriu o stare de spirit sau o realitate care a izbutit să îl inspire. Trecem prin "Eftin, da’ bun", pe aripile muzicii și ale actoriei, prin tumultul evenimentelor, cu altenanțe de intristare, revoltă, veselie, declamație sau exaltare, discutând în contradictoriu: "Eu pentru cine votez?" "Stânga?” "Dreapta?", într-un mod exceptional, pt că Daniel are instrumente și mijloace actoricești multiple, fiind foarte talentat, dar asta veți descoperi în urma participării la acest spectacol, care a fost construit în armonie cu reacţia publicului şi bazându-se și pe improvizație și comunicarea interactivă cu publicul.

Regie, scenariu, muzica şi interpretarea: DANIEL FĂT

Durată: 60 minute 
Bilet: 40 lei

Mobirise

Nouă pași până la tine

Piesa înfățișează povestea unei femei –Joanna care în urma unei căsătorii nefericite se refugiază în alcool, ajungând să își părăsească familia după internarea într-un centru de dezalcolizare. Totuși, viața o aduce în punctul de a-și revedea fiica, Melissa, după șase ani în care nu au mai vorbit, exact de ziua ei, cand implineste 16 ani.

Aceasta intalnire ilustreaza un lac de incertitudini. Totuși, această învălmășeală de sentimente confuze nu a fost nicicând mai frumoasă.
Elenor, prietena Joannei, este acolo sa calmeze atmosfera incendiara creata de aparitia lui Tracy, o adolescenta care si ea a fost parasita de mama ei.

Distributia: Andreea Mera, Bianca Oprea, Carla Mihai, Cezara Munteanu, Corina Bunghez, Gloria Melu, Roxana Vãduva

Durată: 70 minute

Mobirise

FIx o oră

Doi tineri din estul Londrei se intâlnesc într-un bordel de lux. Este prima seara la job pentru Marly, dar și prima oară la un bordel pentru AJ. Marly este o tânără ambițioasă, care muncește din greu să se întrețină , și care vrea să ajungă detectiv. AJ este un șofer de taxi care a rămas în urmă cu studiile, dar care vrea să ajungă inginer. În ora petrecută împreună, cei doi trec de la străini la amici, la prieteni, la tineri îndrăgostiți. Cei doi discuta toate subiectele mari si grele ale vieții, legând in cele din urma o legatură amoroasa. Piesa arata cum doi oameni pot să treacă de la străini la amorezi in Fix O Oră.

O adaptare libera dupa Sabrina Mahfouz de Andreea Bosneag si Mike Savuica

Regie: Mike Savuica

Cu: Andreea Bosneag, Radu Catana, Sorin Gongu

Mobirise

Anul ăsta nebunia e la mare trecere

O adaptare după William Shakespeare și Ben Jonson, de PETRE PLETOSU Cu Petre Pletosu si Andra Pletosu
Un spectacol fascinant dedicat marelui Shakespeare (23 Aprilie 1564 - 23 Aprilie 1616).

"A fi sau a nu fi: iată-ntrebarea!” Fără să uite de scopul teatrului - pe un ton personal de satiră socială, actorul și regizorul Petre Pletosu - dezvoltă pe scenă un nou Hamlet. Astfel, ”arată virtuții adevăratele ei trăsături, păcatului icoana lui, și tuturor vremurilor și vârstelor tiparul lor”. Prin crearea celor două personaje din lumi diferite - Duhul și Scutură Lance, în interpretarea actorilor Andra Pletosu și Petre Pletosu - ne confirmă faptul că nu există delimitări ferme între ficțiune și realitate...
”ANUL ĂSTA NEBUNIA E LA MARE TRECERE” este un spectacol emoționant de muzică și poezie, prin care ”durere, patimi, gând (...) se schimbă-n har și gingășie”. ”Veniți să-l vedem împreună!”    

Mobirise

LUDWIG VAN BETHY

  Unde începe şi unde se termină familia? Unde începe şi unde se termină dorinţa de a avea un copil? Cât înseamnă dorinţa şi cât înseamnă ego? Societatea oferă un cadru ideal sau cadrul existent dă notă unei societăţi care se vrea ideală? Întrebările acestea dau naştere unei poveşti care, la rândul ei, dă naştere unor alte întrebări. Spectacolul LUDWIG VAN BETHY înseamnă alăturarea unor principii psihologice în sfera unor oameni cu anumite trăiri, traume şi bagaje, fiecare cu imaginea sa distinctă despre copilărie şi familie.

Lumea, după cum ştim cu toţii este o perspectivă a adultului, însă spectacolul apasă şi pe perspectiva copilului. Ce anume îşi doreşte copilul? Cât din ce îşi doreşte copilul este şi ce îşi doreşte adultul? Oare adultul se asigură că e pregătit să întâmpine copilul? Avem copii pentru că ne dorim să construim alături de ei sau ei sunt produsul unei construcţii individuale? Iată o altă serie de întrebări asupra cărora se apleacă povestea unei piese care nu şi-a propus doar urmărirea unui fir epic a personajelor!

Personajele sunt construite pe scheletul unor evoluţii diferite ca perspectivă, însă asemenatoare ca statut existenţial. Un doctor generalist care a devenit un specialist în profesia sa tocmai pentru a da o notă pozitivă dramatismului propiei vieţi. Este un om care nu face alegeri de dragul de a le face, ci doar după ce se asigură că totul are substanţă demnă de luat în seamă. Copilul, pentru el, nu e o prioritate, dragostea însă e. Bethy, un psiholog care îşi doreşte un copil cu orice preţ şi care nu vede structurarea unei familii ca esenţă, ci ca o urmare a unei direcţii formate în jurul unui copil. Ludwig, un artist care îşi orientează toată viaţa către un concert foarte bine pus la punct. Sloganul şi ideea pe care îşi formează viaţa este „De la do la do sunt două opriri!”. Asta e şi ideea centrală a spectacolului! În orice linie a lumii sunt două puncte, două opriri, două începuturi.

DISTRIBUȚIE:
Ludwig - Robert POIANĂ
Van - Massimiliano NUGNES
Bethy - Teodora COLȚ
Textul și regia - Andrei ADAM
Proiecţii video: Dorel MIHĂILĂ

Durată: 1h 15 min, fără pauză

Producție BREASLA ACTORILOR

Mobirise

2 Metri Pătrați - CONCERT JAZZ, Blues

Jazz, blues și alte alea cu
Elena Albu (voce, vioara), Sebastian Nazarevsky ( chitara ) și Adi Comorașu ( bass)

într-un proiect care are loc in 2 Metri Pătrați.

Mobirise

Miniricii în Aventurile lui Apolodor

Apolodor întrerupe premiera spectacolului de la circ renunțând la rolul principal pentru că dorește să se intoarcă acasă, în Labrador. Mistuit de dorul locurilor natale, reconstituie o călătorie imaginară plină de peripeții spre regăsirea familiei. El descoperă că ”acasă” este acolo unde sunt cei dragi.
În povestea ”Aventurile lui Apolodor” învățăm despre prietenie, despre dorul de casă si familie, despre cum să îi respectăm și să-i apreciem pe cei care ne sunt alături. Pe ritmuri de jazz, disco și rap, Miniricii vă invită în aventura lor minunată cu multe surprize colorate!


Distributie: Sabina Mitrea, Andreea Corneanu, Teodora Daiana Pacurar/ Virginia Vasilache, Alex Robu, Dragos Dumitru, Alex Floroiu

Scenariul, regia, muzica: Virginia Vasilache
dupa o poveste de Gellu Naum

Public: copii cu varsta cuprinsa intre 2-12 ani.

Mobirise

Miniricii si Copacul Intelept

Timmy, chitaristul trupei, ramane fara inspiratie si nu poate sa-si termine cantecul. Afla despre Copacul Intelept unde, odata ajuns, sigur ii va reveni inspiratia. Porneste astfel intr-o calatorie aventuroasa si se confrunta cu diverse situatii desprinse din fabule celebre: greierele si furnica, leul si maimuta, vulpea si strugurii, gaina gatita cu penele paunului, intalnindu-se cu celelalte personaje. Ei invata despre prietenie, cum sa-i ajute pe cei din jur, sa nu-si atribuie merite false, sa nu subestimeze pe nimeni si invata despre valorile adevarate ale vietii. Oare vor ajunge acolo unde vor?Distributie: Sabina Mitrea, Andreea Corneanu, Virginia Vasilache, Alex Robu, Dragos Dumitru

Scenariul, regia, muzica: Virginia Vasilache

Durata: 60 min
Public: copii cu varsta cuprinsa intre 2-12 ani.

Mobirise

Minunata lume a papusilor

curand

Mobirise

Frumoasa adormită

Frumoasa adormita, spectacol pentru copii - 20 octombrie ora 11:00
Foarte pe scurt povestit, micul nostru basm va fi structurat pe scenariul unei povești jucate de două personaje la limita copilărie 11-12 ani, care sunt puși față în față cu erupția miraculosului în viața lor, sub forma unui soi de revoltă a personajelor de poveste, nevoite de a transgresa hotarul lumii noastre pentru că ei, cei din lumea poveștilor se hrănesc cu credința noastră, a celor din lumea de azi. Și dacă, noi cei de aici, nu mai credem în ei, cei de dincolo, lumea lor a poveștilor e sortită unei extincții pustiitoare pentru toată omenirea.

Aflați în preajma Crăciunului cei doi descoperă că în cutiile lor cu cadouri frumos împachetate pentru serbarea de la școală se ascund cu totul altceva decât ceea consolele de jocuri și telefoanele pe care le știau ei acolo. Cutiile se mișcă, zboară, fac tărăboi iar din ele apar două păpuși însuflețite, care au importante legături cu jucării din trecut, demult uitate.

Mai apoi un personaj trăsnit, o bufonă din alte vremi în carne și (mai puțin) oase, ne conduce cu umor pe cărările întortocheate ale poveștii frumoasei adormite, cu ursitoarele ei (una bună și alta rea) și a goanei ei după prinți demni de frumoasa și adormita ei stăpână. la această căutare participă, cu mai mult sau mai putină voie (bună) și copii / tinerii noștri, dimpreună cu păpușile jucăriile lor demult uitate. Finalul fericit al poveștii îi găsește pe toți în scenă, afirmându-se încă o dată ideea că existența personajelor miraculoase depinde de credința în ele a celor din lumea noastră cea de toate zilele. Dacă măcar în ceea de toate nopțile cineva își mai amintește de universul magic al poveștilor de odinioară, atunci nu e chiar totul pierdut.

La fel cum au apărut personajele de poveste se disipează odată cu zorii noii zile. Motiv ca cei de azi și de aici să considere ajutați de rațiunea lor diurnă că totul nu a fost decât un vis. Și dacă… totuși?....

DISTRIBUȚIE
Andrei Iordache, Alina Teianu, Cristine Nicole Hambaseanu
Dramatizarea si Regia: Bogdan Dumitrescu 

Mobirise

Miniricii  - Pune-ti o dorinta

Trei copii se întâlnesc în fiecare dupa-amiaza la căsuța din copac. Acolo se distrează de minune pentru că acolo nu au limite. Fiecare reprezintă personificarea unui sentiment: Fericirea, Veselia, Nostalgia. În grupul lor soseste Frica, un copil speriat, răsfățat, inhibat care descoperă cât de minunat este să-ți dai frâu liber imaginației, să te joci și să fii liber! Dorințele lor par ciudate dar sunt adevărate aventuri pline de umor și imaginație. Oare Frica va putea face parte din grupul lor?

Public: copii cu varsta cuprinsa intre 2-12 ani.

Distributie: Serban Chitu, Andreea Corneanu, Craita Mladinovici, Alex Robu

Scenariul, regia, muzica: Virginia Vasilache 

BIlete online pe www.mystage.ro

Teatrul InDArt

Strada Colței, nr 44
Sector 3, București
(la 2 minute de Universitate)

Contacts

Email: contact@indart.ro 
Telefon: 0724.304.593